Llibres express: Enric Casasses i Montse Barderi

Llibres Express / Mònica Socias – Josep Maria Solé

En dies de confinament pel Covid19, tenim moltes estones per poder dedicar a la lectura. Us volem fer unes recomanacions de lectura. Recordeu que podeu comprar aquests exemplars en les llibreries-quiosc que puguin estar oberts a la vostra zona de residencia, i alhora també podeu comprar-ho digitalment en format ebook.

Posem fill a l’agulla en aquest “Llibres Express” per recomanar-vos dues propostes literàries, escollides per la nostra col.laboradora la comunicadora cultural Mònica Socias, amb les veus llegides d’Enric Cassasses, recentment guardonat amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, i Montse Barderi, també guardonada amb el Premi Prudenci Bertrana.

EL NUS LA FLOR d’Enric Cassasses, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2020.

La vida en llibretes. Això és el que ens diu Enric Casasses del seu poemari El Nus la Flor (Edicions Poncianes), Premi de la Crítica Catalana de Poesia l’any 2018 i Premi Lletra d’Or l’any 2019. Ell és Poesia. Es la seva filosofia de vida. I en aquest poemari, acompanyat d’un CD amb la música del compositor Daniel Ariño i la soprano Maria Mauri, ens la descobreix plenament.

L’amor i la seva complicitat em van captivar des del primer vers. Llegir-lo és una aventura de vida que ens agafa de la mà per no deixar-nos anar fins al final.  

DONES UNIQUES de Montse Barderi (Columna, 2019)

I tot i que tot l’any recomanem llibres escrits per dones i protagonitzats per dones, avui posem l’èmfasi a Dones Úniques, de l’autora Montse Barderi, ideat per Glòria Gasch, i publicat per Columna.

Entre unes quantes desenes de dones catalanes, hi trobem l’actriu, vedet y humorista Mary Santpere, l’escriptora Víctor Català, la cantant Victòria dels Àngels, la botànica Creu Casas, la poeta, novel·lista i traductora Maria Mercè Marçal. Hi trobem metges, científiques, conselleres, amigues, coreògrafes, bibliotecàries, aviadores i un llarg etcètera en una edició molt acurada i per a totes les edats.

PODCAST

Escolteu en aquest mateix article el podcast amb les recomanacions ràpides de lectures pel confinament amb motiu del Covid19. Guió Mònica Socia i edició Josep Maria Solé. Continguts: “El nus la flor” d’Enric Cassasses (Premi Honor Lletres Catalanes/Ed Poncianes) i “Dones úniques” de Montse Barderi (Columna)

Ir a descargar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s