Vols llegir? Enric Cassasses i Montse Barderi

En aquests moments de confinament preventiu pandèmic amb motiu del Covid19, a les nostres llars disposem d’hores per l’entreteniment, i estar clar, dedicar-li unes bones estones a la lectura personal. En aquest post us oferim dues recomanacions que van tenir la seva referència en la secció quinzenal que s’emet a Ràdio Igualada, dins del nostre “Sèries i Llibres”, que s’emet dins del programa matinal “Igualada Capital”, en la seva emissió el passat 10 març. Una selecció feta per la nostra col.laboradora, la comunicadora cultural Mònica Socias.

En aquestes recomanacions triades, hi ha el recent proclamat Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, el poeta i escriptor Enric Cassasses, i la escriptora i filòloga Montse Barderi. “El nus la flor”, publicat per l’editorial Edicions Poncianes, i “Dones úniques” a través de Columna, respectivament, són les novetats editorials recomanades en aquest article.

EL NUS LA FLOR d’Enric Cassasses, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2020.

La vida en llibretes. Això és el que ens diu Enric Casasses del seu poemari El Nus la Flor (Edicions Poncianes), Premi de la Crítica Catalana de Poesia l’any 2018 i Premi Lletra d’Or l’any 2019. El recent Premi d’Honor de les Lletres Catalanes va compartir amb nosaltres el primer recital després de saber que el 8 de juny rebria el guardó, i una de les primeres entrevistes.

Ell és Poesia. Es la seva filosofia de vida. I en aquest poemari, acompanyat d’un CD amb la música del compositor Daniel Ariño i la soprano Maria Mauri, ens la descobreix plenament.

L’amor i la seva complicitat em van captivar des del primer vers. Llegir-lo és una aventura de vida que ens agafa de la mà per no deixar-nos anar fins al final.  

DONES UNIQUES de Montse Barderi (Columna, 2019)

I tot i que tot l’any recomanem llibres escrits per dones i protagonitzats per dones, avui posem l’èmfasi a Dones Úniques, de l’autora Montse Barderi, ideat per Glòria Gasch, i publicat per Columna.

Entre unes quantes desenes de dones catalanes, hi trobem l’actriu, vedet y humorista Mary Santpere, l’escriptora Víctor Català, la cantant Victòria dels Àngels, la botànica Creu Casas, la poeta, novel·lista i traductora Maria Mercè Marçal. Hi trobem metges, científiques, conselleres, amigues, coreògrafes, bibliotecàries, aviadores i un llarg etcètera en una edició molt acurada i per a totes les edats.

@zonadeseriesillibres / Mònica Socias

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s