Vols llegir?, Amadeu Alemany i Toni Cruanyes

Mònica Socias / Zona de Sèries i LLibres

A punt per la lectura, perfecte! Tenim dues propostes que poden ser altament addictives per a les vostres estones de lectura. Triades per la nostra col.laboradora, la comunicadora cultural tarragonina, Mònica Socias Güell, ens endinsarem en el llibre del comunicador Amadeu Alemany, “A l’octubre tornarà la primavera” (Alda Talent, 2019), i el quart llibre de la trajectòria com a periodista i escriptor Toni Cruanyes, “Un dels nostres. Identitats en conflicte a Catalunya” (Pòrtic Edicions, 2020).

“A l’octubre tornarà la primavera” d’Amadeu Alemany (Alda Talent, 2019)

Octubre i Primavera, en majúscules les dues, obren la porta a una lectura que us sorprendrà amb màgia, desig, fe, confiança, realitats i la voluntat ferma d’un poble.

Amadeu Alemany, comunicador al que podeu escoltar cada matí al programa de Ràdio Sant Boi, la República Santboiana, que va obtenir l’any 2017 la menció de Qualitat al millor programa de ràdio local dels Premis Ràdio Associació de Catalunya, i autor de diversos llibres, ens presenta aquest nou treball en un moment ben convuls políticament parlant.

De lectura ràpida, però amb una subtil agudesa, i on mostra en cada detall la seva perspectiva de guionista, el ritme d’aquesta novel·la està fet a la mida de l’impacte personal de les pujades i baixades emocionals que ens provoquen la quantitat de notícies en l’àmbit polític, que ara ja formen part també del nostre dia a dia i d’un desig personal, el de la justícia i els valors. Sense oblidar que de retruc, som observats des de la comunitat internacional. Pensem en la ironia de combinar política i màgia, gran l’Amadeu!

Uns fan màgia tirant pel dret i d’altres ho fan mobilitzant pacíficament tot un poble.

Haig  de dir que és una reflexió personal aquesta, i que, com en molts d’altres moments de la lectura, em fa somriure.

Però tot i aquestes reflexions, no deixa de ser una novel·la entretinguda, on també hi caben les noves tecnologies i el nostre territori, ple de bona gastronomia, de paisatges i cultura. Som un país petit però gran en molts aspectes, i això també ens ho mostra l’autor capítol a capítol.

Voleu formar part d’aquesta història amb una trama insòlita per alliberar els presos polítics i col·laborar amb l’Associació Catalana de Drets Civils? Doncs ja ho sabeu, obriu les pàgines del llibre A l’Octubre tornarà la primavera (Alda Talent Editorial), d’Amadeu Alemany.

“UN DELS NOSTRES. IDENTITATS EN CONFLICTE A CATALUNYA” de TONI CRUANYES (PÒRTIC, 2020)

Presentem Un dels nostres (de Pòrtic Edicions), el quart llibre d’en Toni Cruanyes, el periodista que ens acompanya els vespres de dilluns a divendres al telenotícies de TV3.

Actualitat i Catalunya. Identitats i Conflicte. Ens parla de nosaltres, els catalans de soca-rel, els catalans que en el seu dia van instal·lar la seva nova vida a Catalunya, dels que han arribat fa menys temps, i de les seves famílies. Nosaltres i els altres, la història de tots en aquesta terra.

Aquest periodista llicenciat també en Ciències Polítiques, que ha donat la volta al món com a corresponsal a París, L’Havana o Washington, informant del que allí passava, des del novembre del 2013 ho farà posant la mirada a Catalunya. Com som realment els catalans? Com vivim? Per què? Què ens identifica i què no? Què hi ha al darrere d’aquella gran frase d’en Josep Tarradelles: Ciutadans de Catalunya, ja sóc aquí?

Un dels nostres és un llibre amb una mirada personal i periodística, prudent i empàtica, on hi trobem història i històries, i que ens mostra com ens veuen i d’on venim, però per damunt de tot és un llibre per aprendre, per mirar-nos, per saber, un llibre per entendre i entendre’ns.

Es una lliçó d’equilibri de la que tots n’hauríem d’aprendre.

@brisafacultura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s