You, Treadstone i Star Trek Picard

Josep Maria Solé / Zona de Sèries i Llibres

Netflix i Amazon Prime Video, tenen reservat el seu espai en aquest “SÈRIES I LLIBRES”, amb tres sèries. Títols: “You” a Netflix, i “Treadstone” i “Star Trek, Picard”, ambdues a Amazon Prime Video. Obrim capítol…

“YOU”, temporada 2 a Netflix

A hores d’ara queden molts pocs espectadors que no hagin sentit parlar d’aquesta sèrie. Tot i que la seva estrena va ser bastant discreta a Netflix, la ficció s’ha convertit en poc temps en un d’aquells  títols imprescindibles.

Per què “You” s’ha convertit en un fenomen gràcies al boca orella, per ser una proposta que presenta a un assetjador com una figura amable i agraciada.

El seu protagonista trenca de manera molt encertada l’esterotip de l’assassí en sèrie, una barreja de típus simpàtic, però alhora estrany i desagradable.

Una història que ens fa ser conscients de com situacions aparentment romàntiques poden convertir-se en tòxiques.

La sèrie basada en una novel.la de la mà de Caroline Kepnes, publicada el 2014. Traduïda a diversos idiomes, no ha estat fins el passat desembre que no s’ha publicat a Espanya.

De fet la sèrie originàriament no era de Netflix, “You” va nèixer al canal Lifetime. Allà va aconseguir un èxit concís o es va parlar poc d’ella, fins que va arribar el gegant vermell, la va comprar pel seu catàleg mundial i la resta la tenim ben present, s’ha convertit en un dels grans èxits de Netflix. Dues temporades estrenades, i en projecte una tercera prevista pel 2021.

Però de que va “You”?

Explica la història de Joe Goldberg, encarregat d’una llibreria a la ciutat de Nova York, que coneix a una clienta anomenada Guinevere Beck, aspirant a escriptora.   

Joe s’obessiona d’ella, per aconseguir captar la seva atenció es capaç de manipular a Beck, utilitzant les xarxes socials per assabentar-se dels seus moviments i eliminar tots els possibles obstacles que impedeixen el romanç.

Això a la primera temporada, a la segona un nou cop de pilota de Goldberg el fa mudar a Los Angeles, intentant deixar enrere tot el que va fer a Nova York a la primera temporada (i del que no podem fer spoiler), i en aquest segon “round” i amb canvi d’identitat, coneixarà a la seva nova obsessió: Love Quinn.

Joe Goldberg intenta reprimir de nou els seus foscos impulsos, però la cosa es va complicant d’allò més.

I si voleu més detalls, només cal veure les dues temporades de “You”, abans que s’acabi aquest 2020, per que l’any vinent, tindrem la tercera…

TREADSTONE, a Amazon Prime Video

Si sou seguidors de la franquícia cinematogràfica del personarge Jason Bourne, ara teniu la sèrie!!

I és que Amazon Prime Video ha estrenat aquest passat mes de gener la sèrie “Treadstone” que s’ambienta en el mateix univers que les pel.lícules protagonitzades per l’actor Matt Damon, tant per explicar els orígens com per mostrar els agents en el present.

Aquest serial s’inspira en l’organització que apareixia en les novel.les de l’escriptor Robert Ludlum. L’argument explora els inicis de l’Operació Treadstone, en el moment en què la CIA va decidir crear super-agents de forma encoberta amb un protocol de modificació del comportament. D’aquesta manera, el que haurien de ser nous reclutes es podien convertir en assassins gairebé sobrehumans i sense consciència.

A més de veure com desperten aquests agents secrets en l’actualitat, també podem veure els seus inicis al Berlin de l’Est el 1973, amb un dels seus agents John Randolph, escapant de les forces soviètiques.

La primera temporada té deu episodis, i estrenada als Estats Units al canal USA Netword, i ara Amazon Prime la distribueix arreu del món. Esperem que aquest projecte funcioni. La franquícia cinematogràfica va ingressar més de 1.600 milions de dòlars a tot el món, tot i que no totes les pel.lícules van tenir el mateix èxit.

La sèrie té una molt bona factura, és àgil i reserva sorpreses. La recomanació, pel que hem vist fins el moment, és de 7 sobre 10.

STAR TREK PICARD, a Amazon Prime Video

No marxem de la plataforma digital d’Amazon, on podem veure la recuperació d’un dels personatges mítics d’una altra franquícia d’èxit, en aquest cas televisivament parlant, on l’actor Patrick Stewart reprèn el seu papar del capità Jean-Luc Picard, en aquest “spin-off” de la sèrie “Star Trek”.

En primer lloc, us volem recomanar que a través de Netflix la visió de les dues temporades fins ara emeses d’Star Trek-Discovery, i que està prevista una tercera temporada, en principi per aquest 2021. Pels seguidors “trekkis”, segur que hi ha trobat un bon regust en veure la més moderna i actual argumentari d’Star Treck. Molt recomanable.

I ara tenim, a Amazon, la recuperació del personatge d’en Picard, una continuació de la vida del capità de la Nova Generació, encara que no es pot dir que sigui una seqüela de la sèrie, sinó que vola per sí sola.

En el seu argumentari…, Les colònies confederades de Mart van ser destruïdes per sintètics, que de forma inexplicable es van rebel·lar contra les altres espècies. La decisió de prohibir els sintètics, juntament amb la covardia de la flota estel·lar a l’hora de salvar els romulans, van portar a Picard a retirar-se i deixar aquesta etapa enrere des dels seus vinyes a la Terra. Però, quan una misteriosa jove es creua pel seu camí, no li quedarà altra opció que tornar a l’espai.

Setmanalment, Amazon Prime Video, estrena un nou capítol els divendres, amb una factura excel.lent, gaudint la sèrie d’un pressupost i uns efectes visuals que abans eren impensables a la televisió.

Un bon entreteniment amb el gènere de la ciència ficció, que de ben segur n’estaria ben satisfet del seu resultat al seu creador, l’escriptor i productor nord-americà Gene Roddenberry.

@zonadeseriesillibres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s