2020, estrenem llibres

Estrenat el 2020, aquest espai web posa en marxa, i de manera molt desitjada, un espai destacat i dedicat als llibres. Per què les sèries i els llibres, formen part de la millor cultura. Aprofitant aquesta incorporació literària, el “Zona de Sèries” a partir d’ara serà “Zona de Sèries i Llibres”.

D’aquesta manera és reforça la divulgació d’aquests dos segments culturals ambdos espais, un a la ràdio, a través de la secció quinzenal “Sèries i llibres”, que s’emet dins del programa matinal de Ràdio Igualada titulat “Igualada Capital”, i l’altre mitjançant la seva presència en aquest digital.

I més específicament, aquest espai literari és elaborat amb la col.laboració de la comunicadora cultural tarragonina Mònica Socias, editora de dos programes radiofònics dedicats a la cultura, el “T de Cultura” a Tarragona Ràdio i “El Calaix” a Ràdio Ona La Torre, i que també té la seva difusió a tot el territori català a través de la Xarxa de Comunicació Local .

En aquesta estrena dels llibres en aquest digital, Mònica Socias ens ha triat dues bones lectures, que també tenen la seva referència en la secció quinzenal radiofònica del “Sèries i Llibres”, que s’emetrà el 28 de gener a Ràdio Igualada, i disponible també en format podcast.

Anem amb les primeres lectures recomanades per aquest nou any 2020. Vols llegir?

“ELS VAIG PROMETRE EL MAR”, de Sebastián Gertrúdix i Sergi Bernal. Ho publicat l’Editorial Gregal.

Un 27 d’agost, el mestre Antoni Benaiges Nogués arriba a Bañuelos de Bureba, Burgos, des de Mont-roig del Camp. Es el nou mestre d’una colla de nens que mai han vist el mar.

Amb Antoni, arriba també una nova forma d’aprendre i al gener del 1936, aquells nens que mai havien vist el mar, tanquen els ulls per imaginar-lo i descriu-re’l.

D’aquí neix un quadern monogràfic amb lletres de mar. Aquest mestre que va revolucionar als seus alumnes amb l’ajut de l’impremta Freinet, els va prometre que tots ells veurien el mar, que anirien a Mont-roig del Camp, però la seva mirada no el va poder veure mai, per que el 18 de Juliol d’aquell mateix any esclatava la Guerra Civil, i aquest mestre va ser afusellat i engolit per un mar de terra, una fossa comuna.

En aquest llibre hi trobareu la moltes històries, entre elles, la promesa de veure el mar.

“PARAULES QUE TU ENTENDRAS”, de Xavier Bosch. (Columna)

Periodista i escriptor, en Xavier Bosch ens presenta una tercera obra que ens parla de l’amor.

Amb al Premi Ramon Llull l’any 2015 per “ALGU COM TU” ens deia que l’amor tot ho pot, el 2017 amb “NOSALTRES DOS” ens posa sobre la taula la gran pregunta “Es possible l’amistat entre un home i una dona?” i al 2019 ens ha presentat “PARAULES QUE TU ENTENDRAS”, l’amor de tota la vida sotmès als secrets, a les xarxes socials, a les intrigues, als dubtes, obstacles o reptes en una història on hi trobem amors sòlids i complicitats sentimentals.

@zonadeseriesillibres

@brisafacultura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s