2020, benvingudes noves sèries

La decisió de quina sèrie mirar, cada vegada és més complicat. Un ja té la percepció que tenim un cert grau d’excés en plataformes i estrenes de sèries. No donem a l’abast.

És complicat triar, si a més tenim l’afegit que hem de fer una tria d’autor, o sigui, que faig una selecció personal per recomanar-vos sèries per veure. Evidentment, totes no hi tenen cabuda, l’espai és limitat. Però serè selectiu i acurat.

Són les primeres d’aquest 2020, les primeres sèries que hem gaudit de la seva visió i no han decebut gens ni mica.

“DRÀCULA”, disponible a Netflix des del passat 4 de gener

És la gran estrena per començar l’any de la plataforma. Els creadors de la exitosa sèrie britànica “Sherlock” s’han unit de nou per fer la seva versió d’un altre clàssic literari, el “Dràcula” de Bram Stoker. Minisèrie de tres capítols de 90 minuts.

La sèrie es va estrenar aquest passat Nadal a la cadena britànica BBC, i posteriorment arriba a Netflix. La sèrie té  l’objectiu de mantenir l’esperit gòtic de la obra original i apostar per un terror que, asseguren els seus autors, impactarà a l’espectador. I de fet, un cop vista la sèrie, aconsegueix l’efecte amb excel·lència.

Tres capítols que tenen tres escenaris diferents, el primer ambientat a Transilvània el 1897, al castell del Comte Dràcula, que rep la visita d’un il.lustre advocat, seguirà el següent capítol a bord d’un vaixell on Dràcula vol anar al nou món, i un darrer episodi ambientat en l’època actual.

Un viatge circular en el temps que ens presenta a un Dràcula amb totes les seves característiques ja conegudes, i que és acompanyat com a contraposició i lluitant en contra de les seves voluntats del sanguinari vampir, una característica monja, Agatha Van Helsing, el personatge més destacable d’aquesta molt bona adaptació d’aquest clàssic del gènere del terror amb totes les seves lletres. Molt recomanable.

“HUNTERS”, a partir de febrer a Amazon Prime Video

Que les estrelles de Hollywood han vist que la televisió és la nova meca dels bons papers, ja fa temps que és evident. I un dels grans del cinema s’apunta a aquesta descoberta. Es tracte d’Al Pacino, que ja té a punt una sèrie per lluir-se com a actor.

“Hunters”, amb data d’estrena a Amazon Prime Video per al 21 de febrer d’aquest 2020, està ambientada en la Nova York del 1977, i protagonitzada per un grup de caçadors de nazis.

Després de descobrir que centenars d’oficials alemanys viuen infiltrats als Estats Units i planegen instaurar el Quart Reich, posaran en marxa una violenta cacera per atrapar-los, tots ells sota el lideratge del personatge interpretat per Al Pacino.

“Hunters”disposa en la seva primera temporada de 10 capítols, on es podrà gaudir clarament d’un to divertit i d’acció setentera. A part de l’acció extrema, també hi haurà reflexió sobre què va passar després de la Segona Guerra Mundial, barrejat amb aires tarantinians d’entreteniment deslligat i sagnant.

Caldrà estar atents a “Hunters” a partir del proper mes de febrer. Una nova sèrie que sona així com avançament…

“MESSIAH”, ja disponible a Netflix

Una de les primeres grans estrenes de Netflix per aquest nou any, planteja en els deu episodis de la seva primera temporada és respondre a una única pregunta: què passaria si aparegués un nou messies?

I no només això, sinó què passaria si aquest salvador actués en la mateixa zona on ho va fer Jesús, milers d’anys enrere: a la regió entre Síria, Israel i Jordània. Tota una bomba de rellotgeria!!

En una Damasc assetjada pel ISIS i amenaçada per una enorme tempesta de sorra, un desconegut es dedica a predicar ia animar els habitants de la ciutat a que aguantin, al fet que no perdin la fe, al fet que confiïn que Déu ( Al·là) es va acordar d’ells. 

El que passa des d’aquest moment crida l’atenció de la CIA , que desconfia d’un tipus que no apareix en cap de les seves bases de dades i que té a un nodrit grup de persones seguint pel desert.

Part del joc d’aquesta sèrie és establir a l’espectador algunes de les idees preconcebudes que puguem tenir sobre com s’actuaria si una figura de l’estil de Jesucrist aparegués a la Terra: els governs desconfiarían, les gents més necessitades ho veurien com el seu gran esperança, i els doctors de la religió pensarien que és un fals profeta perquè no cita correctament les Escriptures. 

“THE NEW POPE”, disponible al catàleg de novetats d’HBO

Des del passat 11 de gener, ja disponible a HBO la segona temporada de la sèrie “The Young Pope” (El jove papa), la història més surrealista més irreverent d’un irreverent Papa interpretat per Jude Law, i un no menys irreverent Estat Vaticà.

En aquest segon lliurament de 9 episodis, dirigits de nou per Paolo Sorrentino, l’icònic Papa interpretat per Jude Law, entra en guerra personal contra un altre Papa que també promet molt, interpretat en aquest “The New Pope” per John Malkovich.

“Pius XIII (Jude Law) està en coma. Després d’una sèrie d’impredictibles i misteriosos esdeveniments, el secretari d’Estat Voiello aconsegueix col·locar en el tron ​​papal a Sir John Brannox (John Malkovich), un moderat aristòcrata anglès, encantador i sofisticat, que pren el nom de Joan Pau III . 

El nou papa sembla perfecte, però amaga algun secret i certa fragilitat. De seguida s’adonarà que no serà fàcil reemplaçar el carismàtic Pius XIII: suspès entre la vida i la mort, Lenny Belardo s’ha convertit en un sant i milers de fidels li idolatren, fent créixer el contrast entre fonamentalismes. 

Mentrestant, l’Església està assetjada per diversos escàndols, que poden posar en risc les jerarquies de forma irreversible, i per amenaces externes que colpegen els símbols del cristianisme. 

No obstant això, com sempre, al Vaticà res és el que sembla. 

El Bé i a l’Mal van de la mà i per arribar a l’enfrontament hem d’esperar que els esdeveniments segueixin el seu curs …. “.

Tot servit per degustar com un gran menú…

@zonadeseriesillibres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s