“Fleabag”, petita gran sèrie

La sèrie que ha centrat el meu interès en els darrers dies, és una d’aquelles petites joies que et pots trobar en el catàleg digital, en aquest cas d’Amazon Prime Video que n’ha coproduït la sèrie conjuntament amb el canal tres de la BBC, i que podem dir que és la “petita joia de la corona” de la temporada. El seu títol: “Fleabag”.

I per què m’ha cridat l’atenció? Per què només té, per ara, dues temporades de sis episodis cadascuna, i amb una durada de 25 minuts de mitjana per cada capítol.

Es pot visualitzar en un “tres i no res”, i a més, és divertida, punyent, toca la fibra, et fa riure, també et fa pensar…, i s’ha convertit, tant la sèrie com la seva protagonista en unes “icones” televisives amb molt de futur, sobre tot  i com deia, l’actriu protagonista d’aquesta “sitcom”, que també és la seva creadora, directora i guionista: Phoebe Waller-Bridge.

Com actriu l’hem vista a sèries britàniques com “Broadchurch”, “Crashing” a Netflix, també a “Killing Eve” a HBO, on a hores la mateixa actriu té ara un projecte en mà, i també ha estat convidada per l’actor Daniel Graig, per polir el guió del proper James Bond, i afegir tocs del seu humor característic. Precisament Daniel Graig s’ha convertit en seguidor de les seves sèries, sobre tot de la que centre el nostre interès en aquest article.

DE QUÈ VA “FLEABAG”?

“Fleabag”, que traduït al català vindria a ser com: un sac de polls o ple de puçes, presenta a la seva protagonista, de la que no sabem mai el seu nom, com una jove londinenca de 30 anys, directa i descarada, que passa per una crisi vital després de perdre a la seva millor amiga. 

La seva actitud és inconformista, se’n va al llit amb tot el que s’apropa a ella, demana diners a tots els seus parents i es nega a portar d’una vegada una vida independent. 

Sense objeccions, la protagonista desafia a l’espectador que vulgui plantejar realitzar un judici moral sobre les seves accions.

I ho fa amb un recurs, que si bé s’ha posat de moda en algunes sèries en els darrers temps, ella arriba a tocar-nos la fibra d’una manera autèntica. Ho fa traspassant la pantalla i dirigir-se al telespectadors, interactuan amb nosaltres tot fent un pas directa i creuant la quarta paret. I realment l’efecte és molt intensiu.

De debó, podria donar-vos molt més detalls sobre la producció, però no us vull marejar més, simplement dir-vos que si voleu passar una bona estona, riure, distreure-us i participar de les accions de la protagonista i de la resta de personatges, que d’altra banda tots estant genials, no deixeu de veure “Fleabag”.

@zonadeseriesitelevisio

TRAILER ORIGINAL “FLEABAG”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s