“La víctima nº 8”, thriller addictiu

Addicció és el que m’ha creat aquesta sèrie, “La víctima número 8”, coproducció entre les autonòmiques ETB2, Telemadrid i Globomèdia (Mediapro), que aquest mes d’agost ha estat incorporada al catàleg de Netflix. He de ser franc, en principi no em va despertar interès per veure-la, però cada vegada que m’he incorporat aquestes darreres setmanes a Netflix, la primera imatge i promoció que m’he trobat ha estat la recomanació (coses dels algoritmes del sistema) d’aquesta sèrie. El cas és que el gènere que més he vist durant aquesta anys de sèries digitals han estat els thrillers. I decidit finalment, dedicar-li dues sessions per veure els seus 8 capítols, puc recomanar-la de manera “efervescent”. Si, “La víctima número 8” és mereix una molt bona valoració.

LA SÈRIE

Atrevida, tensa, sorpresiva, addictiva…, aquests serien alguns dels qualificatius que podríem donar-li a “La víctima número 8”. La sèrie no va amb mitjes tintes i aborda sense complexos i de manera molt directa la utilització dels mitjans de comunicació, la igualtat de gènere i el racisme.

Bilbao, la capital vasca que ha servit d’escenari natural a la sèrie, junt amb la presència argumental també de Madrid, ha rebut un molt bon tractament visual i fotogràfic, i és el centre de l’acció, prenent com a base un suposat atemptat gihadista en ple nucli antic de Bilbao.

Un jove marroquí que va arribar a la capital vasca, sent un nen, es converteix ja en d’adult en el principal sospitós. Set de les víctimes moren en l’atemptat, i la vuitena -que apunta que és la veritable protagonista no presencial i decisiva de la sèrie- mor a l’hospital.

A partir d’aquí comença la trama, la investigació policial amb clars i obcurs, uns afers familiars foscos suposadament amb implicació en l’atemptat, i un bon grapat de sorpreses i girs innesperats de guió, van provocan el desconcert als seguidors de la sèries, entre els que m’he inclòs jo.

EQUIP TÈCNIC I ACTORS

La sèrie està creada, escrita i dirigida per l’equip de les reeixides i exitòses sèries ‘Vis a vis” i “La casa de Papel”, amb producció executiva de Marc Cistaré i la direcció d’Alejandro Bazzano.

A destacar el paper interpretatiu de la parella protagonista, els joves César Mateu i Maria De Nati, brillen junt també al costat d’un planter d’actors que no tenen renom mediàtic, però que gràcies a la seva interpretació dels personatges de la sèrie, donen credibilitat al projecte que a mida que és succeixen els capítols, s’incrementa la tensió i sobresalts a dojo.

Un primer episodi que arrenca amb molta força i que ens situa ràpidament en la base argumental, que com he dit, a mida que avança “La víctima número 8”, no baixa el ritme fins al final del vuitè episodi.

Éxit per una sèrie que narra d’una manera atractiva uns assumptes complexos que no s’havien tocat abans en una ficció espanyola.

A destacar el tractament que reben els mitjans de comunicació, i principalment representat per un dels personatges, un periodista amb una forma de guanyar-se la vida amb pocs escrúpols. La igualtat de gènere també és present, amb diverses escenes, una de les més impactats, en la qual la inspectora embarassada que serà reemplaçada del cas amenaça de denunciar el seu cap si ho fa; i el racisme, que sense ser explícit s’intueix com a molt present des del primer episodi.

THRILLES “MADE IN SPAIN”

“La víctima número 8” s’afegeix al conjunt de sèries de ficció espanyoles, que els darrers temps han fet un bon ús del gènere del “thriller”. Exemples que vull recomanar són “Presunto culpable”, estrenada per Atresmédia (Antena 3 TV), que també té el País Vasc com a escenari de la seva trama, sèrie disponible a través del portal Atresplayer i Netflix; i també us recomano “Hierro”, produïda per Movistar+, ambientada a l’illa canària, i que també és un bon exemple que la producció de sèries d’aquest país té una molt bona presència i factura, tant interpretativa com argumentalment parlant.

@zonadeseriesitelevisio

Font/enllaç: ETB2/Telemadrid / Youtube

EL TRÀILER

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s