“Versailles”, gran sèrie històrica

De gènere històric, aquesta coproducció franco-canadenca (Canal+ França), ambientada durant la construcció del Palau de Versailles, durant el regnat de Lluís XIV, disposa de tres temporades de deu capítols cadascuna. A Movistar+ ja estan disponibles les tres temporades, i Netflix les dues primeres, i pendent d’estrenar la tercera.

LA SÈRIE

L’obsessió del cèlebre rei francès, és la de construir un gran palau a Versailles, als afores de la capital francesa, i convertir-se en una gran figura històrica i sotmetre a la noblesa al seu control. “Versailles” presenta un relat molt atractiu i interessant per descobrir les seves relacions amb la cort, amb el seu també germà Felip I d’Orleans, i seus respectius innombrables amants o les constants intrigues de “sang, fetge i corrupció” de la cort francesa.

Un excel.lent repartiment d’actors i actrius, encapçalats pels actors, els britànics George Blagden (Vikingos) i AlexanderVlahos, i perfecte ambientació del palau de Versailles, veritable epicentre de l’èxit internacional de la sèrie.

LA PRODUCCIÓ

Inicialment els productors tenien el propòsit de realitzar quatre temporades de “Versailles”, però a mida que ha passat el temps, finalment només s’han tres, ja que s’ha considerat no allargar més el seu relat. Aquesta sèrie històrica original de Canal + va debutar el 2015 amb grans esforços de promoció, destacant especialment els seus valors de producció que la coronaven com la sèrie més ambiciosa de la televisió francesa fins al moment. 

No obstant, ha acabat perdent-se entre la immensa quantitat de produccions de totes les plataformes, i molts telespectadors i seguidors de sèries a través de les plataformes digitals encara no s’han acostat a ella, sent una estimable ficció històrica.

CINC RAONS PER VEURE “VERSAILLES”

En resum, tenim 5 arguments molt clars per recomanar-vos aquesta sèrie. En primer lloc, es tracte de la història més “apassionant” que ens ofereix el país veï, França. Segon, les innombrables intrigues de la Cort; tercera valoració positiva de “Versailles”, és seguir el triangle amoròs entre el germà del Rei Lluís XIV, en Felip I d`Orleans, la seva esposa i el seu amant. Quart, l’escenari que representa veure per dins i per fora el gran palau de Versailles. I cinquè, descobrir la figura del “Rei Sol”, en Lluís XIV.

L’actor George Blagden, a qui molts recordaran pel seu personatge d’Athelstan a la també molt recomanable sèrie “Vikings”, està a l’altura de les circumstàncies a l’hora d’encarnar al monarca absolut. Blagden representa la complexitat d’aquest personatge que, com tots els grans de la història, té les seves llums i les seves ombres. Lluís XIV va construir al voltant de la seva figura un mite basat ni més ni menys que a la figura d’Apol·lo, el déu grec de la bellesa i l’harmonia, que es representava amb el símbol del sol, símbol que el rei també va adoptar.

Aquests són el cinc valors afegits a la sèrie “Versailles”, que de ben segur us farà passar bones estones davant de la televisió o del vostre dispositiu mòbil.

@zonadeseriesitelevisio

Font/enllaç: Netflix / Movistar+ / Youtube

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s