“Years and years”, una sèrie revolucionària

La britànica BBC sempre sorprén amb els seus productes televisius, i en aquest cas ha fet diana amb “Years and years”, un drama familiar, polític i distòpic, que ha aconseguit bones valoracions per part de la crítica especialitzada i també del telespectador. Aquesta sèrie, considerada com una de les millors del que portem d’any 2019, està inclosa dins del catàleg d’HBO.

LA SÈRIE

Sis episodis d’una hora, ambientada en una Gran Bretanya de ficció, l’any 2024. Els seus protagonistes són una família de classe mitjana, els Lyons, ubicats a Manchester, que segueixen a través dels mitjans, i principalment a la televisió, el meteòric ascens d’una política fora control, que es vol fer amb el paper de primera ministra d’Anglaterra. Un paper protagonitzat per la gran EmmaThompson, impecable com a líder populista, en un moment polític, social i econòmic de gran confusió mundial. Una sèrie que planteja un escenari de ciència ficció, que ben bé podria fer-se realitat.

A tenir en compte (i sense avançar-ne cap detall), crítica i telespectadors han i hem estat colpits pel tram final del primer episodi. Sis episodis tant condensats d’informació i d’arguments, que pot provocar un cert estat de narració caòtica, però que ens ajuda a entendre com de dur pot posar-se tot, a nivell social, polític i econòmic, i també tecnológic. Cal recordar que l’argument ens situa en l’any 2024. Sembla molt llunyà en el temps, però alhora no ho és tant.

En resum, us recomano dedicar-li temps per veure “Years and years” des d’una perspectiva de ficció, però que com bé he indicat anteriorment, no descartar que podria convertir-se en una trista realitat.

Atents doncs a aquesta sèrie de la BBC, ara a HBO.

@zonadeseriesitelevisio

Font/enllaç: BBC / HBO / Youtube

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s