“CHERNOBYL”, 5 ESTRELLES

Prop d’un 60% de l’audiència o clients de la plataforma digital HBO ja l’han vist. És una de les grans apostes per aquest 2019, i un cop finalitzada “Joc de trons”, els milers o milions de seguidors d’una de les sèries més vistes de la història de la televisió, han trobat amb “Chernobyl” l’espai perfecte per dedicar-li la seva atenció. És més, semblava que HBO estava abocada a una fugida d’abonats, però “Chernobyl” ha salvat els mobles. I els crítics i espectadors ja la consideren com “la sèrie de l’any”.

LA SÈRIE

“Chernobyl” és una minisèrie de televisió de només 5 capítols. Un drama històric creat per Graig Mazin i Johan Renck, encarregat de la direcció. Una coproducció entre els canals d’HBO als Estats Units i Sky del Regne Unit. Els actors Jared Harris, Stellan Skarsgárd i Emily Watson, encapçalen els seu repartiment.

El seu relat se centra en el punyent abast del pitjor desastre nuclear que s’ha produït fins el moment de la història contemporània, que va tenir lloc a la Unió Soviètica, a la planta nuclear de Txernòbil a l’abril de 1986, revelant com i per què va passar, a més d’explicar les sorprenents i notables històries dels herois que van lluitar i van caure. També relats de persones particulars, i exposant una imatge molt contundent de com van actuar certs personatges polítics de l’època.

La sèrie també és fidel en representar la manera de pensar que els tècnics i científics tenien sobre el futur de la zona, tenint en compte que fins el moment, i ja han passat 33 anys dels fets, no existien casos similars sobre aquest desastre i que haguessin ocorregut abans. Tot era nou i tot generava molta por, i aquest és l’efecte que produeix en veure-la.

Cal dir a més, que la minisèrie busca traslladar-nos a l’antiga URSS de 1986, i ho aconsegueix. Ho fa amb una recreació molt acurada d’escenaris i ambientació. És respira en tot moment, tensió. Com per exemple, les accions que realitzaven les autoritats soviètiques, capficades en construïr una mentida com a versió oficial del que havia passat, davant de milers de persones que veien “in situ” i sobre terreny la magnitud de la tragèdia.

CURIOSITATS DE LA SÈRIE

El reactor de Txernòbil no és, evidentment el real, però sí un bessó, el de la planta d’energia nuclear d’Ignalina, situada a Lituània. I en un intent per aproximar-se al màxim a la veritat del moment i del fets, la sala de control de la Unitat 4, està recreada amb la màxima fidelitat. Així com la molt acurada ambientació d’edificis, tant particulars com també els oficials de la URSS de la època.

Tot i aquest excel.lent treball d’ambientació, cal dir que tot i que la minisèrie es basa totalment en fets reals, els seus creadors han fet alguns ajustaments narratius per tal d’adaptar-los al format televisiu.

En resum, sí que és pot dir que “Chernobyl” és una de les grans sèries d’aquest 2019, i que la seva visió ens ha donar els elements necessaris, a tots, de la trascendència que pot tenir l’efecte nuclear en la forma humana i de la Terra. Una sèrie de cinc estrelles.

@zonadeseriesitelevisio

Font/enllaç: HBO / Youtube

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s