“HOMECOMING”, UNA SORPRESA!

Si ara la poguessin veure junts Alfred Hitchcock, i el recordat i recentment traspassat Chicho Ibañez Serrador, de ben segur que gaudirien del seu visionat i en traurien les seves pròpies i sabies conclusions.

Em refereixo a la sèrie nord-americana ‘Homecoming’, que està inclosa dins de la plataforma d’Amazon Prime Video, com una de les grans propostes per aquest 2019, tot i que l’estrena de la mateixa va tenir lloc el passat 2018.

Durant uns mesos he dubtat en visionar-la i dedicar-li diverses sessions, però un cop decidit a veure-la, puc dir afirmativament que m’ha sorprès i alhora m’ha creat certa addicció seguir el seu argument.

LA SÈRIE

“Homecoming” és una sèrie de suspens psicològic, basada en el podcast del mateix títol creat per Eli Horowitz i Micah Bloomberg, que es va estrenar el 2 de novembre de 2018 a Amazon Prime Video, i que posteriorment ja està disponible en versió doblada a l’Estat Espanyol.

Protagonitzada per la “núvia d’Amèrica”, Julia Roberts, que també ha exercit de productora executiva de la mateixa sèrie, i que a més, representa el seu debut com a actriu en una sèrie televisiva. Acompanyen també a l’actriu, els actors Bobby Cannavale, Stephan James, Shea Whigham, Alex Karpovsky, i Sissy Spacek.

ARGUMENT

La protagonista de la història és Heidi Bergman (Júlia Roberts), la terapeuta d’un programa social, “Homecoming” (Retorn a casa), que acull soldats de guerra, els ofereix atenció psicològica per tractar els trastorns d’estrès posttraumàtic i fa que la seva transició a la vida civil sigui el més natural possible . Un d’aquests soldats és Walter Creu (Stephan James) i els coneixem a tots dos el dia de la seva primera sessió.

A Heidi se li nota vocació i un interès genuí en ajudar al seu pacient, per això, sorprèn veure-la anys després treballant com a cambrera en una petita cafeteria i assegurant no conèixer a Walter, quan és interrogada per un funcionari del Departament de Defensa. que investiga les estranyes circumstàncies del seu acomiadament sobtat, que alhora també coincideix en donar-li l’alta al mateix pacient.  Quin és l’objectiu de “Homecoming”, què va passar amb Walter i per què Heidi assegura no conèixer-lo? 

Tots aquests misteris es van resolen a mida que van passant els 10 capítols de la sèrie, que com a tret característic, només tenen una durada de 30 minuts cadascun.

ESTILITZACIÓ VISUAL

“Homecoming” és diferent en el concepte visual i amb la seva realització, obra del director Sam Esmail, amb plans molt estilitzats , dominats per la simetria i per enquadraments que allunyen al subjecte del centre per crear una sensació d’incomoditat. Tot en flamant panoràmic que ens ajuda a situar-nos en el moment dels fets principals, any 2018.

Però quan se’ns mostra a Heidi Bergman en la seva nova vida, quatre anys després, el seu present, el nostre futur (totalment anecdòtic), la pantalla es constreny a un format vertical i molt claustrofòbic que hem de llegir en clau psicològica i no tecnològica. La paleta de color canvia i també els moviments de càmera. 

Amb tots aquests detalls, protagonistes, personatges, l’argument, i la seva presentació visual, puc afirmar que som davant d’un bon thriller psicològic i que aconsegueix oferir-nos una barreja de la millor narrativa clàssica i contemporània d’aquests tipus d’històries. I com deia al principi d’aquest article, als grans del cinema i la televisió, en Hitchcock i Chicho, de ben segur que estarien encantats de veure-la!

Ara només cal que ho provis de fer tu…

@zonadeseriesitelevisio

Font/enllaç: Amazon Prime Video / Youtube

TRÀILER “HOMECOMING”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s