“VERANO AZUL” A NETFLIX

Invasió nostàlgica per aquest estiu des de la plataforma de Netflix. Si fa pocs dies s’ha estrenat (amb força èxit) el documental sobre la trajectòria professional i personal dels components de la formació musical infantil, que varen triomfar en els anys 80 del passat segle, els “Parchís”, ara la plataforma programa en caràcter d’estrena (o millor dit, reviu de nou) una de les sèries mítiques de TVE, “Verano azul”. Ho fa programant tot alhora els seus 19 episodis.

Es tracta de la primera incorporació que fa Netflix al seu catàleg d’una sèrie espanyola realitzada abans del 2000.

La sèrie, dirigida per António Mercero, es va estrenar a TVE el 1982 i va tenir una gran repercussió durant la seva primera emissió, trencant esquemes d’esterotips de la TV del franquisme, i tractar en els seus arguments i de formar natural qüestions que varen marcar l’època de la transició, com van ser el divorci, el dret de protesta, l’especulació immobiliària, el medi ambient o els conflictes generacionals, entre d’altres.

LA SÈRIE

Ambientada en la localitat malaguenya de Nerja, relata les aventures d’un grup de joves infants i adolescents, que passen les seves vacanves d’estiu en aquest municipi, i que inclou també la participació de dos personatges clau en el seu argument, com van ser: Júlia (interpretada per l’actriu Maria Garralón), una pintora solitària de vacances al poble, que viu amb el dol per la mort del seu marit i la seva filla, morts en un accident de cotxe, i també per Chanquete (António Ferrandis), un vell mariner que viu a “La Dorada”, un vaixell de pesca habilitat com a casa de terra. Ambdos personatges estableixen un nexe comú d’amistat amb els joves personatges.

Un dels moments clau de la sèrie i viscut amb molta força i tristor per l’audiència, és la mort de Chanquete en el penúltim capítol. Aquest darrer detall i sense voler fer un spoiler que avançi continguts, és sobradament conegut per a tothom que ha vist la sèrie, que es compten per milions d’espectadors, i que l’han vist tant quan es va estrenar, com en les successives reemissions que s’han fet de la mateixa sèrie per la televisió.

Ara podem reviure de nou, en ple període estiuenc, aquest “Verano azul”, que potser ja ha quedat una mica ‘desfassat’ en el temps, però que ens ajudarà a recordar com es veia la televisió de l’època, amb l’intent de TVE de treure’s aquella imatge fosca en ‘blanc i negre’ i donar llum i color, amb l’objectiu de voler fer un esforç per captar una audiència infantil i juvenil amb uns nous aires.

@zonadeseriesitelevisio

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s