“PARCHÍS”, EL DOCUMENTAL

És inevitable tenir un efecte de ‘nostàlgia’ sobre històries del passat, que a més, ens aporten uns records viscuts a través de la música i la seva indústria d’altres èpoques. Ara aquesta nostàlgia reviu a través de la nostra infantesa, sobre tot en aquelles persones que durant prop de 13 anys van cantar, veure per la tele, o escolar per la ràdio, i fins i tot anar als seus concerts, la trajectòria d’un dels grups musicals que van trencar barreres de la música infantil: el grup “Parchís”

Aquest dimecres 10 de juliol s’estrena a Netflix un documental que repassa i reviu els millors i pitjors moments, i també els seus secrets, de la formació musical infantil “Parchís”. entre els anys 1979 i 1992, any que va representar la seva disolució. Es van fer grans i tot va canviar.

ELS FANS

“Parchís, el documental”, ha estat finançat a través del crowfunding fet des de la plataforma Verkami, i que gràcies als seus recordats fans, han aportat els 40.000 euros que ha costat la producció d’aquest documental.

El passat abril del 2018, els cinc components de la formació més popular de “Parchís”, Tino Fernández, Yolanda Ventura, Gemma Prat, David Muñoz i Frank Díaz, es van reunir a Barcelona per l’enregistrament del documental, dirigit per Daniel Arasanz, i que fa un recorregut exhaustiu del grup, amb testimonis dels seus protagonistes i d’altres que varen tenir relació directa amb al seva trajectòria musical.

EL DOCUMENTAL

En aquest documental descobrirem el triomf del grup, però també la part fosca, que sí la va tenir. En resum, es pot parlar d’explotació infantil, pares absents, milions de pesetes que es van fondre pel camí…, una autèntica bombolla o màquina de fer diners. Van vendre més de 14 milions de discos, varen protagonitzar set pel.lícules i moltes gires arreu de l’Estat Espanyol, llatinoamèrica, i fins i tot van tocar al Madison Square Garden de Nova York.

La part fosca, mànegers i productors van aprofitar-se d’aquesta maquinària de promoció, amb diners no cobrats ni controlats pels joves artístes ni pels seus familiars. Jornades intenses de fins i tot 18 hores d’assajos, enregistraments, presentacions i concerts. Poc control tutelar sobre els nois i noies del grup, que a partir de les seves gires per l’estranger, feien el que volien…

…en fi, si volem més detalls o saber-ne més, només cal seleccionar aquest domental sobre una de les icones musicals dels vuitanta, a través de la plataforma de Netflix. Una bona visió de la cara i també de la creu de la indústria musical de l’època.

@zonadeseriesitelevisio

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s