“STRANGER THINGS” 3, ESTRENA

Els nord-americans que són molt vius amb el tema “espectacle”, aprofiten la data del 4 de juliol, a part de celebrar el seu “Independence Day”, per estrenar tot tipus d’esdeveniments. I en aquest cas, Netflix ha escollit aquesta data per l’estrena de la molt esperada tercera temporada d'”Stranger things”, que de ben segur ens farà estar enganxats a la nostra televisió o dispositiu mòbil.

COMENÇA L’ESPECTACLE

A les 9h -hora peninsular-, ja estarà disponible a la plaforma digital la creació televisiva dels germans Duffer, que amb les dues anteriors temporades, ens han fet gaudir d’aquest sèrie que barreja efectes nostàlgics, de thriller, misteri i ciència ficció.

Vuit nous capítols que estaran ambientats en un calurós estiu (aquí també, estar clar!) a Hawkins. Nous escenaris a descobrir d’aquest municipi fictici ubicat a l’estat d’Indiana, a part de l’escola, trobarem els protagonistes de la sèrie a la piscina municipal o el nou centre comercial on es reuniran habitualment els joves personatges.

Aquests nous episodis ens fan situar a l’estiu del 1985, havent transcorregut un any després dels fets narrats a la temporada passada, la segona. El motiu d’aquest salt de temps i justificat pels responsables de la producció, és l’edat dels joves actors que interpreten els diversos personatges de la sèrie. Han crescut i estan en plena adolescència, i que a mida que va avançant l’argument, viuran les seves primeres històries d’amor.

Però no únicament han crescut d’alçada els joves interprets, sinó que també ha crescut el seu sou per participar en aquest tercer lliurament d'”Stranger things”.

L’ARGUMENT

En aquesta tercera tanda d’episodis, els monstres que a mida que van començar a tenir una presència destacada en la mesura que va anar avançant els capítols, en les dues primeres temporades, persisteixen en la seva creuada per estar encara més presents a Hawkins. N’hi ha un en particular que no ha marxat del tot, o més ben dit, mai, i que convertirà l’estiu idil.lic d’aquest municipi nord-americà en un autèntic malson, convertingi-lo en un escenari terrorífic.

REFERÈNCIES AL GÈNERE DE TERROR

Com en les anteriors capítols, l’efecte nostàlgia hi serà present amb referències en el seu argument al gènere de terror del cinema de les dècades dels vuitanta i noranta. En particular, les pel.lícules de John Carpenter, David Cronenberg i George Romero, i prenent com aval a grans èxits dels cinema de l’època com van ser, entre d’altres, “Retorn al futur” o “Teen wolf”.

PRIMERES CRÍTIQUES

Atent a les lectures de les primeres crítiques a la través de la xarxa, he pogut constatar que potser no descobrirem molt de nou, i potser l’efecte d’estirar el xiclet al màxim per tal de preservar l’èxit de les dues primeres temporades, i serà molt present, però cal fer ja una sessió, o sessions diverses, d’aquesta tercera part d'”Stranger things”…, per fer-ne una valoració “com cal”.

Anirem actualitzant…

@zonadeseriesitelevisio / Josep Maria Solé Puig

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s