PLATAFORMES “EN SÈRIE”

L’Streaming es aquesta paraula del vocabulari informàtic que ha provocat que d’una manera ràpida i senzilla (sobre tot si disposem de connexió a internet amb fibra òptica), ens permet poder accedir a un conjunt de plataformes de contingut audiovisual, que amb la velocitat de la llum (si disposem estar clar, de fibra òptica), veure en tot moment i a tota hora les sèries i pel.lícules que tant ens sedueixen de veure.

Segons les dades facilitades per l’empresa PWC, a través d’una enquesta feta a prop de 21000 consumidors de 27 països (entre ells 1000 enquestats a l’Estat Espanyol), confirma que el 42% consumeixen sèries i pel.lícules en ‘streaming’, al menys un cop al dia.

I en només tres anys, des de la implantació de Netflix a Espanya, la varietat de plataformes de contingut audiovisual ha pujat ‘in crescendo’.

Una oferta variada de plataformes que volem repassar en aquests article per donar un punt d’informació a tota aquella persona, grup familiar o grup, que encara no hagi triat en quina plataforma fer-se’n subscriptor i poder gaudir de la seva oferta.

En resum, són: Netflix, HBO, Amazon Prime Video, Rakuten TV, Filmin, Sky i Movistar+. I ben aviat s’incorporaran en aquest parc mediàtic de les temàtiques de pagament a la xarxa, Apple Tv, prevista la seva estrena després de l’estiu, i Disney+, que segons les previsions anunciades, s’estrenarà pels vols de les festes nadalenques.

NETFLIX

Aquest servei que es va es crear als Estats Units, com un  servei de video-club, amb la originalitat que un cop contractades les pel.lícules en format DVD, eren portades als domicilis particulars dels clients amb un servei de missatgeria. Un petit negoci que amb el pas del temps va evolucionar i que ha traspassat fronteres, i gràcies al servei del ‘Streaming’, ara és present a més de 190 països. A Espanya, Netflix es va estrenar l’any 2015, i en l’actualitat té més de tres milions de subscriptors en diferents modalitats de contractació.

El servei “básic”, que per un preu de 8 euros, permet un usuari visionar la seva oferta. Hi ha també el paquet “estàndard”, el més contractat, permet la visualització de dos dispositius alhora i en format d’alta definició amb un preu de 12 euros, i el “prèmium” per 15 euros, amb quatre dispositius alhora i amb imatge HD i Ultra HD 4K.

Em de dir que Netflix a finals del mes de juny d’enguany ha implementat un increment de preus del seu servei a l’Estat Espanyol, només aplicat al servei “estàndard” i “prèmium”, el “bàsic” manté el mateix preu.

Ara fa prop d’un any i mig, Netflix ja va aplicar un lleuger increment de preu. El motiu que avala en aquesta nova pujada de preu, és per la inversió que realitza la plataforma nord-americana en producció pròpia de sèries i pel.lícules originals, que son l’aval del seu gran èxit internacional.

HBO

La marca que té com a segell de màxima qualitat, una de les sèries més populars i vistes de la història, com és ‘Joc de trons’, i que aquesta passada primavera ha estrenat la que ha estat la seva vuitena i darrera temporada. HBO, que històricament ha estat la gran productora de sèries per a la televisió nord-americana i també internacional, produint marques de prestigi com són les sèries “Los Soprano” o “Sexe a Nova York”, ofereix a l’espectador espanyol un únic preu de subscripció, 8 euros, sense compromís de cancel·lació. Des de que es va estrenar a Espanya, el novembre del 2016, no ha incrementat preus.

RAKUTEN TV

Una de les plataformes més veteranes, i que es va crear a Barcelona amb el nom comercial de ‘Wuaki TV´, l’any 2009. Absorbida pel gran del comerç japonès per internet, Rakuten, i que actualment també és patrocinador del Futbol Club Barcelona, està especialitzada en lloguer per ‘streaming’ de pel.lícules de recent estrena i de sèries per  espai de 48 hores.

També disposa d’un paquet bàsic amb una tarifa de 7 euros. El lloguer és cobra apart i amb uns preus que oscil.len entre els 3 i els 6 euros, amb qualitat HD i UHD. També permet comprar títols amb uns preus entre els 8 i els 15€, i que un cop feta la transacció de pagament, són visibles i disponibles en tot moment. RAKUTEN TV, és ara present en 42 països arreu d’Europa.

AMAZON PRIME VIDEO

Som davant la plataforma més ajustada de preu, per què només té un sol pagament anual, aprofitant els avantatges que ofereix el gegant del comerç per internet amb implantació arreu del món: Amazon. Fen-te subscriptor del servei “Prim”’, que t’ofereix entre d’altres avantatges, servei de transport gratuït en aquells productes que tenen aquest distintiu, també t’incorporen al servei ‘Prime Video’ de sèries i pel.lícules, als serveis de música i de emmagatzematge de fotografies, entre d’altres. La plataforma es va estrenar el desembre del 2016 i permet fins a tres dispositius alhora.

SKY

D’origen britànic, SKY va aterrar a l’Estat Espanyol a finals del 2017. En aquesta plataforma hi trobarem un conjunt de canals de televisió de contingut variat, que contenen en la seva programació un bon grapat de sèries i pel.lícules. El preu de subscripció és de 7 euros i permet fins a tres dispositius alhora.

FILMIN – FILMINCAT

I Filmin, una altra plataforma de cinema “on line”, que ofereix majoritàriament cinema d’autor i independent, però també alguns títols de cinema comercial. Va començar a operar l’any 2006, però el seu rellançament va tenir lloc l’any 2010.

El servei té una versió especial en català anomenada Filmincat,  que ofereix tots els continguts així com la interfície en català.

I PROPERAMENT…

Ben aviat s’afegiran a tot aquest nou comerç audiovisual, dues noves marques, molt conegudes per a tothom, i que no volen perdre el temps i afegir-se en aquesta cursa per captar nou negoci i nous clients. Es tracta de Disney, que sota la pròpia marca de “Disney+”, arribarà a finals d’aquest 2019, i que inclourà en el seu catàleg tota la seva producció històrica i actual de sèries i pel.licules, tota la saga Star Wars i Marvel, entre d’altres.

I passat l’estiu, també s’estrenarà la plataforma d’Apple Tv, que aplegarà a grans noms de la industria del cinema i la televisió nord-americana.

Caldrà estar tot molt atents…

@zonadeseriesitelevisio

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s