ZONA DE SÈRIES & TV / ESTRENA / SÈRIE / DRAMA / HISTÒRIA REAL

Després de l’èxit de ‘El Conte de la Criada’ (The Handmaid ‘s Tale’), sèries multipremiada en els darrers premis Emmy, l’escriptora canadenca Margaret Atwood té nova adaptació d’una de les seves novel·les, en aquest cas el llibre publicat el 1996, titulat ‘Alias Grace’, que aquest mes de novembre estrena Netflix.

L’actriu, cantant i directora de cinema, també canadenca, Sarah Polley ( ‘Take this Walz’) ha elaborat l’adaptació per a televisió que es va estrenar al Canadà al setembre i que Netflix distribueix a la resta del món.

Els sis episodis d’aquest mini sèrie narren la història real d’una immigrant irlandesa, Grace Marks, una noia d’Irlanda del Nord que a principi del segle XIX va emigrar al Canadà fugint de la fam del seu país.

Un cop a Amèrica, el seu pare alcohòlic la va enviar a servir com a minyona. L’any 1843 va ser condemnada, amb només 16 anys, per l’assassinat de l’home per al qual treballava i la seva amant.. Mentre treballa com a criada serà acusada per un mosso de quadra d’assassinar la majordoma i al patró de la hisenda.

La seva personalitat enigmàtica divideix la societat canadenca i desperta la curiositat d’un metge psicòleg, que a través de diverses sessions de teràpia, va tenint detalls molt directes de la vida viscuda per la protagonista, un relat que explora la condemna de ser dona, en una època mancada de drets, immigrant i pobra.

Una excel.lent ambientació, fotografia i realització, ens ajuden a captivar ja des dels primers minuts de la minisèrie, en fer-nos sentir molt propers al patiment que ens presenta la història d’aquesta jove, la Grace Marks.

TRÀILER D’ALIAS GRACE’

Font/enllaç: Netflix

Article/post 031 – Zona de Sèries & TV

 

Anuncios