ZONA DE SÈRIE & TV / SÈRIE / ESTRENA / OPINIÓ

No tot son belles postals. Roma, la gran capital italiana envoltada de grans moments i monuments que pertanyen a la història, i també molt present en la vida contemporània, no s’escapa de tenir un costat fosc i cru. ‘Suburra’, la primera producció italiana de Netflix amb la participació de la RAI i altres productores, i estrenada el passat 6 d’octubre a tot el món.

DE QUÈ VA?

La sèrie ens ofereix a primera vista un espai reservat a la corrupció política i religiosa, el crim organitzat, batalles entre famílies locals i promotors immobiliaris. ‘Suburra’ és una ficció basada en la reeixida novel·la escrita pel jutge i novel.lista Giancarlo De Cataldo, que s’inspira en un escàndol polític que es va desencadenar a la capital italiana ambientada l’any 2008. Però el propi autor ens recorda que tot i tenir elements realistes, es tracta d’una història de ficció.

Una sèrie que argumentalment ens aboca a una barreja explosiva que ens provoca no deixar de veure cap ni un dels 10 capítols d’aquesta primera temporada. De fet, Netflix té damunt la taula una previsible segona part, si més no (i aquest és un petit spoiler), el darrer capítol té final obert.

EL TÍTOL

El títol de la sèrie ‘Suburra’, s’inspira en l’antic barri criminal de la Roma de Juli Cèsar, però també a una frase feta per referir-se als traficants de droga, polítics i cures corruptes, prostitutes de luxe, la màfia o l’especulació immobiliària.

OPINIÓ

Amb tots aquests elements, els 10 capítols no deixen espai pel respir. ‘Suburra’ t’atrapa des dels primers minuts del primer capítol i ja no pots deixar de veure-la. Convida a fer ‘sessió marató’.

A destacar de ‘Suburra’, una realització que s’apropa molt a les sèries americanes però amb un ritme potser més europeu, moltes escenes estant rodades en entorns naturals dels carrers de Roma i ens ofereix una fotografia excel.lent, sobre tot en les escenes nocturnes, amb un ciutat molt lluminosa en contraposició amb el relat negre que ens planteja la història.

El paper dels actors, sobre tot dels tres joves protagonistes: Aureliano (Número 8 i membre del clan familiar Adami), Spadino (pertany a una saga de gitanos) i Gabriele (fill de policia i barrejat amb la trama corrupta), encertats però amb algun lleuger toc excessiu en la seva actuació, i destacar sobre tot els personatges femenins, potents i amb molt de recorregut, sobre tot la germana d’un dels joves mafiosos, Livia Adami (ella també ho és), i Sara Monaschi que format part de la comissió que controla els afers immobiliaris del Vaticà (i que també fa de les seves).

D’altra banda, els capítols arrenquen (flashforward) amb una escena que dóna pas als títols de crèdit per després saltar enrere en el temps i relatar els esdeveniments que van desembocar en aquesta escena d’obertura de l’episodi que es converteix també en una de les últimes.

TRÀILER DE ‘SUBURRA’ 

Font/enllaç: Netflix / lavanguardia.com / Youtube

Article/post 028 – Zona de Sèries & Tv

 

Anuncios