ZONA DE SÈRIES & TV / ESTRENA / CINEMA

La plataforma via on-line de sèries i pel.lícules, Netflix, ha estrenat aquest passat 29 de setembre, l’adaptació cinematogràfica d’una de les novel.les més destacades de l’escriptor Kent Haruf, ‘Nosaltres en la nit’.  La pel·lícula i la novel·la narra la tendra història de dos veïns jubilats que comparteixen la viduïtat i la solitud i que ha aconseguit captivar als lectors a través d’una narració plena de sentiments. ‘Nosaltres a la nit’ està publicada en català a través del segell editorial Angle Editorial, i en castellà a Literatura Random House.

ELS ACTORS PROTAGONISTES

Aquesta adaptació al cinema ha reunit a dos grans actors com són Jane Fonda i Robert Redford. Aquest projecte que ja és una realitat, ha reunit de nou a aquests dos actors que feia 29 anys que no compartien cap pel.lícula. En la maduresa de les seves carreres artístiques, és un veritable plaer veure’ls de nou protagonitzant aquesta tendra història.

LA NOVEL.LA ORIGINAL

‘Nosaltres a la nit’  de Kent Haruf  es va publicar l’any 2015 després de la mort de l’escriptor. L’any 2014 els metges li van diagnosticar  un càncer terminal i Haruf  va decidir dedicar-se en cos i ànima  a escriure ‘Nosaltres en la nit’. Va morir al novembre d’aquest mateix any als 71 anys, tot just després de lliurar la novel·la a l’editorial. Malgrat el desenllaç final de l’autor, ‘Nosaltres en la nit’ és un cant a la vida.

L’ARGUMENT

“Et volia preguntar si t’agradaria venir de vegades a casa per dormir amb mi”,  aquesta és la pregunta que l’Addie Moore fa al seu veí Louis Waters.  L’Addie i en Louis són són dos veïns jubilats i que comparteixen la viduïtat i la solitud.

Malgrat les reticències inicials, Louis acabarà acceptant la curiosa proposa de la seva veïna que només vol dormir acompanyada tenir algú al costat amb qui parlar. Les converses que mantenen durant les nits la parella ens permet còneixer bona part de les seves vides i pensaments, gràcies a una narració tendra i senzilla.

TRÀILER DE ‘NOSOTROS EN LA NOCHE’ (NETFLIX)


Font/enllaç: Netflix / Angle Editorial / Literatura Random House / Youtube / Volsllegir.cat

Article/Post 024 – Zona de Sèries & Tv

 

Anuncios