ZONA DE SÈRIES & TV / ACTUALITAT 

La plataforma HBO ha fet l’anunci que prepara la seva primera producció feta a Espanya amb el projecte d’adaptació en format sèrie de la novel.la ‘Patria’ de Fernando Aramburu, un dels èxits editorials de la temporada passada i que actualment és manté entre els 10 llibres més venuts de la ficció en castellà. Porta 41 setmanes en llista i es manté en la quarta posició del rànquing de vendes, segons el suplement ‘Cultura/s’ que setmanalment publica el diari La Vanguardia. 

EL LLIBRE

La novel.la ‘Patria’ de Fernando Aramburu (Tusquets, 2017), es com una mena de ‘retaule’ literari que es presenta com el definitiu sobre els més de 30 anys de la vida a Euskadi sota el terrorisme.

L’ARGUMENT

El dia en què ETA anuncia l’abandonament de les armes, Bittori es dirigeix ​​al cementiri per explicar-li a la tomba del seu marit el Txato, assassinat pels terroristes, que ha decidit tornar a la casa on van viure. Podrà conviure amb els qui la van assetjar abans i després de l’atemptat que va trastocar la seva vida i la de la seva família?

Podrà saber qui va ser l’encaputxat que un dia plujós va matar el seu marit, quan tornava de la seva empresa de transports? Per més que arribi d’amagat, la presència de Bittori alterarà la falsa tranquil·litat del poble, sobretot de la seva veïna Mirin, amiga íntima en un altre temps, i mare de Joxe Mari, un terrorista empresonat i sospitós dels pitjors temors de Bittori.

Què va passar entre aquestes dues dones? Què ha enverinat la vida dels seus fills i els seus marits tan units en el passat? Amb els seus estrips dissimulats i les seves conviccions indestructibles, amb les seves ferides i les seves valenties, la història incandescent de les seves vides abans i després del cràter que va ser la mort del Txato, ens parla de la impossibilitat d’oblidar i de la necessitat de perdó en una comunitat trencada pel fanatisme polític.

L’AUTOR

Fernando Aramburu (Sant Sebastià, 1959) és llicenciat en filologia hispànica per la Universitat de Saragossa i des de 1985 resideix a Alemanya. Narrador destacat, és autor de tres volums de relats i de les novel·les Fuegos con limón, Los ojos vacíos, El trompetista del Utopía, Bami sin sombra, Viaje con Clara por Alemania, Años lentos, La Gran Marivián, Ávidas pretensiones y Las letras entornadas. Ha merescut, entre d’altres, el Premi Euskadi, el Premi Mario Vargas Llosa, el Premi Reial Acadèmia Espanyola, el Premi Tusquets Editors de Novel·la i el Premi Biblioteca Breve.

Font/Enllaç: Tusquets / La Vanguardia / volsllegir.cat

Article/post 022 – Zona de Sèries & TV

Anuncios