ZONA DE SÈRIES & TV / ACTUALITAT / SÈRIES

La cadena HBO ha anunciat  que la seva primera sèrie produïda a Espanya serà l’adaptació de ‘Patria’, la novel·la de Fernando Aramburu sobre el conflicte basc.

Aitor Gabilondo, el creador de l’exitosa sèrie de Telecinco ‘El Príncipe’, treballa des de principis d’any en aquest projecte, que inicialment semblava que havia de ser per al grup Mediaset, però finalment anirà a parar a la plataforma de pagament. De fet, l’adaptació es produeix a través d’Alea Media, una productora que van crear conjuntament, al gener, Mediaset i Gabilondo, que serà guionista i productor de la ficció.

LA NOVELLA

Editada per Tusquets l’any 2016, ‘Patria’ ha arribat ja a la novena edició i s’acosta als 100.000 exemplars venuts. En el rànquing dels llibres més venuts que setmanalment publica el suplement ‘Cultura/s’ de La Vanguardia (edició dissabte 23 de setembre), porta 41 setmanes entre els 10 llibres més venuts, ocupant ara mateix la quarta posició.

La novel·la resumeix a través de dues famílies la difícil convivència al País Basc, al llarg de més de 30 anys, entre víctimes del terrorisme i membres d’ETA. El llibre arrenca amb l’alto el foc anunciat per ETA l’octubre del 2011, però a partir d’aquest punt fa salts endavant i endarrere en el temps.

Font/enllaç: HBO / lavanguardia.com / Suplement ‘Cultura/s’ (edició 23/09/2017)

Article/post 017 – Zona de Sèries & Tv

Anuncios