ZONA DE SÈRIES & TV / RECOMANACIÓ / TV

Qui no recorda (estar molt clar que tot depenen de l’edat), haver vist i gaudit de sèries clàssiques britàniques com ‘Arriba y abajo’, ‘Yo Claudio’, ‘Retorno a Brideshead’, o les comèdies com ‘Un hombre en casa’, ‘Los Roper’, ‘Sí, ministre’, ‘ Allo, Allo!’, ‘Els joves’, o les de ciència-ficció com ‘Espacio 1999’, ‘Doctor Who’, entre moltes altres de gèneres diversos. Com a televident o ‘malalt de tele’ (gran record pel programa de TV3!), sempre he tingut una predilecció especial per les sèries angleses, la gran majoria impregnades d’un segell de qualitat però alhora trencadís, sobre tot per les del gènere de la comèdia. 

Ara que estem vivint aquesta mena de ‘bombolla’ (no immobiliària!), sinó de sèries, i en ser client des de fa un any a la plataforma de Netflix (la que he triat, entre d’altres ofertes i ja explicat amb detall en un anterior article d’aquest blog), he pogut gaudir plenament d’un grapat de propostes que m’han resultat additives. De la selecció que he vist en els darrers mesos i fins a l’actualitat, us he triat quatre propostes.

Captura de pantalla completa 09092017 133505.bmpHAPPY VALLEY

Un colpidor drama policíac protagonitzat per Sarah Lancashaire, una agent de policia que viu amb la seva germana drogaddicta i el seu nét. La seva rutina en un poble anglès ple de negocis de tràfic de drogues es trenca quan topa amb Tommy, el noi que va matar la seva filla. L’agent decideix seguir-li la pista, però aquesta investigació la portarà a endinsar-se a un altre cas, el del segrest de la filla d’un empresari local.

Una sèrie magnífica, que barreja a la perfecció drama policial i domèstic, que deixa que pateixis amb els personatges i que, de vegades, només a vegades, rius amb ells, per passar de la riure al drama en dos segons. Un drama punyent, què en més d’un moment m’ha provocat aixecar-me del sofà. L’ambient és tens a bona part del metratge de la sèries. És sens dubte, una sèrie perfecte per als amants del gènere negre amb tocs socials.

Estrenada per la BBC One l’abril del 2014, ‘Happy Valley’ disposa de 2 temporades, amb final obert, vol dir doncs que hem d’esperar a una tercera temporada. Una renovació ja aprovada per la cadena britànica. A més, ‘Happy Valley’ ha estat multipremiada. El darrer concedit a la seva actriu protagonista, Catherine Cawood,  que ha arrasat en els premis Bafta de la televisió de la Gran Bretanya. La sèrie ha estat guardonada com a millor sèrie dramàtica, i Cawood ha aconseguit el premi a la millor actriu dramàtica.

BROADCHURCHBROADCHURCH

Sèrie anglesa de la ITV. Tres temporades, tot i que Netflix només n’ha programat les dues primeres. Protagonitza David Tennant (Doctor Who) i Oliva Colman. ‘Broadchurch’ és una petita ciutat molt tranqui·la. A principis de cada estiu es preparen per rebre els primers turistes, però un fet esgarrifós està a punt de passar. Danny Lattimer, d’onze anys d’edat, ha desaparegut i la seva mare, Beth, el busca nerviosa per tota la ciutat. Aviat apareix el cadàver del nen a la platja.

Mentrestant, la detectiu Ellie (Oliva Colman) ha tornat a la feina després d’uns dies de vacances. Desafortunadament rep la notícia que el seu esperat ascens no es produirà ja que el lloc ha estat concedit al detectiu Alec Hardy (David Tennant). Tots dos començaran a investigar la mort del petit membre de la família Lattimer, però aviat es posaran de manifest les seves diferències pel que fa a mètodes professionals.

D’altra banda, una periodista d’un diari nacional, Karen White, s’assabenta del cas i decideix acostar-se fins la localitat per cobrir la notícia.

Els fets argumentals, la realització, la música, els girs argumentals, m’han recordat a una sèrie, en aquest cas espanyola, que també n’he gaudit de veure-la, es tracte de ‘Mar de plástico’ (Antena 3). Una sèrie que pot passar desapercebuda pel catàleg de Netflix, però quan hi entres en contacte, també es transforma en additiva.

Són dues temporades produïdes, i pendent d’estrena al portal de Netflix la tercera ja emesa a la Gran Bretanya. Diversos premis de l’acadèmia de la televisió anglesa, els BAFTA, avalen la seva visió, molt recomanada.

SHERLOCKSHERLOCK

Fan absolut d’aquesta superproducció de la BBC. ‘Sherlock’ apareix per narrar de prop les investigacions del famós detectiu anglès Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) que, a través de les seves habilitats de deducció i juntament amb el seu inseparable company Jon Watson (Martin Freeman), haurà de desxifrar els diferents casos que se li aniran presentant. La sèrie, modernitzada al segle XXI, recrea les aventures del personatge creat el 1887 per l’escriptor Arthur Conan Doyle. Disponible les 4 temporades fins el moment realitzades.

DOCTOR FOSTERDOCTOR FOSTER

Una sola temporada i només 5 capítols, per ara a Netflix. Però déu n’hi do la intensitat del seu argument, amb un capítol final d’infart. ‘Doctor Foster’ és una producció original de la BBC One, aquest mes d’agost s’ha estrenat una segona temporada.

Més de 10 milions i mig de britànics van veure, el 7 d’octubre de l’any passat, l’últim episodi. Aclamada per la crítica, i guanyadora de dos premis en els National TV Awards, la sèrie va mantenir en la màxima expectació als espectadors durant els cinc episodis (només cinc!) de la seva primera temporada, corroborant que per a la BBC (i per a la TV britànica en general), el bo, si breu, dues vegades bo. Igual de breu podria ser el resum de la sinopsi d’una sèrie que arrenca amb una premissa simple: una dona descobreix en la bufanda del seu marit un pèl llarg i ros.

D’aquesta manera la sèrie exposa la història de Gemma Foster, una dona feliçment casada i amb un fill a la que la vida li ha somrigut sempre, tant en el pla laboral com personal. Doctora de professió, treballa en un centre de salut de barri i és el principal suport econòmic de la família. Una vida idíl·lica que es trencarà per complet quan comença a sospitar que el seu marit té una aventura . Un dubte que la portarà a investigar la vida del seu cònjuge, descobrint molt més del que ella hagués volgut. Una recerca de respostes en què la seva estabilitat mental penjarà d’un fil davant la desesperació i la por.

En resum, un emocionant thriller que a més reflexiona sobre un dels conceptes més en dubte en la nostra societat: la confiança.

Font/enllaç: BBC, ITV, Netflix

Article/post 008 – Zona de sèries & TV

Anuncios